Ook al is het gebruik van de portal heel éénvoudig, het kan toch tijd besparen om even door het begin van dit help menu te lopen om te zien hoe het systeem werkt.

E-mail niet ontvangen

Met veel dingen die op de e-learning site gebeuren stuurt het systeem jou e-mail berichtren / notificaties. Dat begint bij het aanmelden, maar ook bij het verkrijgen van toegang tot een cursus, het slagen voor een cursus, inleveren van verslagen en opdrachten etc.

Het kan zijn dat deze e-mails in je spam e-mail box komen of, nog erger, helemaal niet aankomen. Dat kan komen doordat je e-mail systeem dit filtert omdat het systeem ons domein webclass4u.nl niet kent. Als je deze bekend maakt is het opgelost. Lees hier hoe dat gaat bij jouw e-mail systeem.

Groepsregistratie

Als je voor meerdere cursisten de toegang hebt gekocht via de webshop, dan heb jezelf, of is er automatisch een groep aangemaakt. Als je jezelf ook als cursist heb aangemeld, dan heb je zelf toegang + één of meerdere andere cursisten.

Om deze cursisten aan te melden ga je naar de pagina Groepsregistratie. Via deze pagina kun je voor meerdere mensen de login voor de e-learning modules regelen. Je kunt toegang hebben tot meerdere groepen. Rechts naast de groep staat hoeveel plaatsen er nog beschikbaar zijn (dus voor hoeveel mensen je hebt aangekocht – de reeds aangemelde personen)

Als je klikt op “enroll new user” kun je een nieuwe gebruiker toevoegen. Je voert dan vaarnaam, naam en e-mail adres in en dan wordt de andere cursist automatisch uitgenodigd en heeft automatisch toegang tot de cursus in die groep. Als je klikt op “report” kun je als aankoper / groepsleider de voortgang van de opgegeven cursisten volgen.

Gebruikers invoeren

Als je voor een groep de toegang tot een cursus module hebt gekocht zie je op deze pagina hoeveel cursisten je toegang kunt geven. Bij “beschikbare plaatsen voor gebruikers “kun je zien hoeveel gebruikers je nog kunt invoeren. Als hier 0 staat kun je via de webshop nieuwe gebruikersplaatsen voor deze groepsmodule aankopen. Als je een doorlopend contract met ons hebt kan en er wordt achteraf gefactureerd kunt je aan de manager van WebClass4U extra plaatsen aanvragen. Je kunt dan de gebruikers (cursisten) zelf invoeren of een MS excel sheet uploaden met cursist gegevens. Minimaal is een naam en een e-mail adres van de cursist benodigd om voor hen een account aan te maken.

Groepsleider

De cursisten ontvangen vervolgens automatisch een uitnodiging om in te loggen met een wachtwoord. Als “besteller” wordt je groepsleider en krijg je zelf toegang tot rapportage over de opgegeven cursisten.

Rapportage

Als groepsleider heb je gemakkelijk inzicht in de vorderingen en resultaten van de cursisten in jou groep. Er zijn een overzichten in CSV formaat te downloaden Je kunt een overzicht krijgen van de vorderingen of resultaten van alle cursisten in jouw groep(en) Dit kun je vinden via de admin pagina.

Foto en geboortedatum

Hieronder eerst een video die uitlegt hoe je je geboortedatum en foto in je profiel kunt zetten. Deze komen dan ook in je certificaten te staan

Het eerste deel gaat over het meest essentiële gebruik. Daaronder staan meer specifieke onderdelen van de portal die rechts hiernaast staan opgesomd.

Cursussen hoodstukken en paragrafen:

De WebClass4U e-learning portal heeft diverse opleidingstrajecten beschikbaar. Een opleidingstraject kan bestaan uit meerdere modules. Een module bestaat uit hoofdstukken en een hoofdstuk kan weer bestaan uit meerdere paragrafen.

Hoe werkt het?

De e-learning module bestaat uit meerdere hoofdstukken. Ieder hoofdstuk kan uit 1 of meerdere paragrafen bestaan.
De hoofdstukken en paragrafen moeten in opeenvolgende volgorde worden doorlopen.

Klick op “afgerond”

Je begint met het eerste hoofdstuk. Onder aan de pagina zie je staan “afgerond”

Je moet op afgerond klikken om verder te gaan. Daarmee geef je het systeem aan dat je het hebt gelezen / bestudeerd. Op dat moment ga je naar de volgende pagina.

Nu zie je ook rechtsboven dat je een deel hebt afgerond. Je kunt elk moment stoppen, en later verder gaan.

Het systeem weet dan wat je hebt afgerond.

Later weer verder gaan

Als je later weer verder wilt gaan zie je waar je bent gebleven door de module te openen en naar de module voortgang rechts op de pagina te kijken.

Mijn profiel, e-mail, en wachtwoord:

Als je klikt op “mijn modules” kun je daarna doorklikken op mijn profiel, Daar kun je je profielinstellingen en bijvoorbeeld profielfoto wijzigen. (Wijzig, of maak je profiel foto via “Profielfoto bewerken”, (niet bij “foto’s”))

Als je op Instellingen klikt kun je je email- instellingen wijzigen: Je kunt aangeven wanneer je een e-mail wilt ontvangen bij wijzigingen op de site. Je kunt er ook je wachtwoord wijzigen.

Als je klikt op foto’s kun je je foto’s en albums uploaden en beheren. Het gaat hierbij om foto’s die je wilt uploaden buiten je profielfoto. Dat kunnen dus allerlei foto’s zijn. Een foto is te deleten door het bestand te openen en vervolgens op het afvalbak symbool te ckikken.

Toetsen:

In een hoofdstuk kunnen één of meerdere toetsen opgenomen zijn. Een toets bestaat uit één of meerdere vragen (enkele keus, meerdere keuzes, invulvragen, sorteervragen, combinatie sorteervragen, assessment vragen en open vragen.)

Vooraf is bepaald of een toets één of meerdere malen gedaan mag worden. Bij sommige toetsen is er een tijdslimiet. Als een toets is afgerond worden de antwoorden gecheckt en de punten geteld. Er is dan direct een uitslag te zien. Geslaagd of niet. Als je niet geslaagd bent voor de toets betekent dat meestal dat je niet verder kunt gaan met de module.

Doe de demo toets! Hierin worden alle vraagsoorten getond

Opdrachten:

In sommige hoofdstukken of paragrafen van een module kan een opdracht staan. Een opdracht dien je uit te voeren om verder te kunnen gaan met de module. Een opdracht bestaat altijd uit het uploaden van een bestand / file dat omschreven staat in de opdracht.

De opdracht dient goedgekeurd te worden door het systeem / de docent alvorens je verder kunt gaan met de module.

Berichten:

Op sommige plekken (meestal aan het eind van een module, maar ook elders op de site) kun je berichten plaatsen. Berichten kunnen door andere cursisten worden gelezen. Maar je kunt ook een privé bericht naar één persoon sturen. Deze kunnen niet door anderen worden gelezen. Voor het plaatsen van een bericht willen we wel graag dat je je houdt aan ons “Nettiquette” beleid.

Certificaten:

Nadat je bent geslaagd voor een module (of combinatie van modules) kan er een certificaat beschikbaar zijn. Dit staat bij de module omschrijving aangegeven. Het certificaat is dan direct digitaal als PDF beschikbaar en te downloaden. Ook later is je certificaat nog opnieuw te downloaden. Via de pagina “Mijn account” vindt je onderaan de resultaten van de toetsen en daaronder staan de door jouw behaalde certificaten. Op sommige certificaten wordt je eigen foto weergegeven. Deze zal natuurlijk alleen worden getoond als je een foto hebt geupload. Dit kan via “mijn profiel” profielfoto wijzigen.

Voorbeeld certificaat