Time Management

Time management training is één van de meest gewilde gebieden waarop mensen zich willen trainen. Zowel in het persoonlijke als zakelijke leven.

Logisch toch? Wie wil nu niet meer tijd hebben voor zichzelf, je directe gezin of familie?

En last but not least tijd is geld! Athans, vaak.

Wat is Time Management

Time Management is het proces van het plannen en organiseren van de hoeveelheid tijd die aan activiteiten wordt besteed. Dit met als doel de productiviteit en efficiëntie te verhogen.

TimeManagement training

Oplossingen

Wat zijn de problemen die kunnen worden opgelost of kunnen worden voorkomen met een beter beheer van je tijd?

Gezondheid

Het meest belangrijke is je gezondheid. Gezondheid? Ja, echt waar. Een van de belangrijkste factoren die je gezondheid kan verslechteren op de langere termijn is stress.

Stress zorgt op korte termijn voor een slechtere mentale gezondheid, maar op de langere termijn zal stress je fysieke gezondheid ook slechter maken.

In onze time management training besteden we veel aandacht aan het leren hoe je stress kunt voorkomen en verminderen.

Prive Relaties

Lijkt dit ook onverwacht? Een van de belangrikste oorzaken waardoor prive relaties, huwelijken vriendschappen kunnen eindigen is het onvoldoende werkelijke tijd en aandacht geven aan je relaties.

Wij leren je met duidelijke tips en concrete acties hoe je een betere balans krijgt tussen prive en werk. Daarnaast zul jue uberhaupt meer vrije tijd beschikbaar krijgen die je bijvoorbeeld aan je relaties zou kunnen besteden.

Elementen Time Management training

  1. Stel duidelijke doelen: Het hebben van duidelijke doelen helpt u om uw taken te prioriteren en je te concentreren op wat het belangrijkst is.
  2. Maak een planning: een schema helpt u uw tijd effectief in te delen en zorgt ervoor dat u belangrijke taken niet vergeet.
  3. Gebruik een planner: met een planner kunt u uw voortgang bijhouden en indien nodig uw planning aanpassen.
  4. Taken prioriteren: Niet alle taken zijn gelijk en het is belangrijk om uw taken te prioriteren, zodat u zich eerst kunt concentreren op wat het belangrijkst is.
  5. Vermijd afleiding: het is gemakkelijk om op een zijspoor te raken door zaken als e-mails, telefoontjes of meldingen op sociale media, maar het is belangrijk om deze afleidingen te minimaliseren, zodat u zich kunt concentreren op uw taken.
  6. Neem pauzes: Het is belangrijk om pauzes te nemen om uit te rusten en op te laden, maar het is ook belangrijk om je bewust te zijn van hoeveel tijd je besteedt aan pauzes en ze je workflow niet te laten onderbreken.
  7. Zoek hulp wanneer dat nodig is: wees niet bang om hulp te vragen of taken te delegeren als je overweldigd bent. Het is beter om hulp te vragen dan om alles zelf te proberen en een burn-out te riskeren.

Door deze principes te volgen, kunt u uw tijd effectief beheren en je productiviteit verhogen.

Maar hoe doe je dat? En hoe realiseert je dat u het ook na enige tijd blijft doen? Zodat het voordeel niet weer verdwijnt?

Dat kunt je leren in onze training Time Management

Marcel Felix, WebClass4U.nl

Voor wie?

Sommige mensen zijn al heel erg georganiseerd vanuit zichzelf. Het zit in hun karakter / genen dat zij gefocussed hun tijd an cties kunnen plannen. Voor hen kan deze cursus helpen om te ontdekken waarom ze effectief zijn zodat ze anderen kunnen helpen. Wil je ontdekken wat jouw voordelen met het volgen van onze time management cursus kan zijn? Doe dan de gratis assessment test.

Investering

Er zijn veel consultants, trainers en specialisten die je er mee kunnen helpen. Maar is het de tijdsinvestering waard? want tenslotte is ook je tijd om “time management” te leren kostbare tijd.

Stel je bent 40 jaar oud en verwacht 80 jaar te worden. Als je met een beter gebruik van je tijd 4 uur per week kunt besparen is dat toch (80-40)*52*40= 8320 uur bespaard. Met een uurloon van € 20,- is dat totaal € 166.400,-

In onze cursus Time management gaan we je helpen om veel meer dan 4 uur per week te besparen met een tijdsinvestering van minder dan 40 uur en voor minder dan 1/ 1000 ste van de bovengenoemde geld besparing.

Eigenlijk is time management een heel vreemd begrip.

We kunnen heel veel dingen “managen” maar tijd is één van de weinige dingen die we niet kunnen beheren.

Wat we wel kunnen beinvloeden zijn de hoeveelheid en soort van activiteiten die we in een bepaalde tijd doen.

Zandloper om tijd aan te geven

We kunnen geen controle op de tijd zelf krijgen.

Ook kunnen we niet vooruit of terug in de tijd.

Behalve in de film dan natuurlijk … met een tijd machine.

Time machine

Waarom cursus

Waarom zou je een cursus volgen? je kunt toch ook zelf wel zien wanneer je tijd aan het verspillen bent? Je weet zelf toch ook wel wanneer je niet productief bent?

Ja dat is in veel gevallen ook waar. Maar…. we kunnen je helpen om tijd te besparen op vlakken die je wellicht nooit had gedacht.

Principes

Toch zijn het geen trucs die we je leren in een paar tips.

Onze time management cursus is gebaseerd op een aantal vast omlijnde goed te begrijpen principes. Die niet verouderen en dus nu, maar ook over 10 jaar nog net goed zo van toepassing zijn.

Voor wie is de Time Management training?

De training is voor iedereen toepasbaar, in alle werksituaties van student tot gepensioneerde.

Sommigen zouden zeggen: Maar ik ben al heel effectief. Kan ik nog meer tijd besparen?

Er is een kleine groep mensen die heel georganiseerd en super gefocussed zijn. Deze mensen zullen nog steeds kunnen leren van de cursus time management maar de eerlijkheid gebied te zeggen dat zij minder verbetering zullen ondervinden dan mensen die niet zo georganiseerd zijn.

Als je nu twijfelt waar je valt in de schaal van georganiseerd, gefocussed of ongeorganiseerd chaotisch, doe dan de test Time management Assessment en omtdek waaar jij staat op de schaal!

Dit is een test voor een survey

Geef een reactie