De 3 top trends in de beveiligingsbranche zijn belangrijke indicatoren om te zien wat we kunnen verwachten in deze branche.
1- Groei van de vraag
In de Nederlandse particuliere beveiligings branch zijn zo’n 40.000 mensen werkzaam
- Door diverse ontwikkelingen zoals terroristische aanslagen en groeiende vluchtelingen stroom is er een meer gevoel van onveiligheid bij het grote publiek.
- Bedrijven besteden steeds meer niet-kerntaken uit.
- Wetgeving en regulering eist steeds meer beveiliging.
- De aantrekkende economie maakt geld vrij voor het inhuren van beveiligers

3- Vergrijzing van het personeelsbestand

Momenteel studeren er veel jonge mensen af in HBO opleidingen zoals “Integrale veiligheid” en “Security Management” Dit zal op den duur mogelijk leiden tot echte innovatie in de branche, maar op korte termijn zijn dit neit voldoende om de vraag op te vullen. Tegelijk mogen ouderen boven de 50 nachtdiensten weigeren waardoor er meer druk komt op de jongeren.
3- Meer competenties gevraagd
Meer techniek en IT in de samenleving zorgt voor meer vraag naar beveiligers met IT kennis
De voortschrijdende techniek zorgt voor meer complexiteit in het werk
4- Internationalisering
Zorgt voor vraag naar beveiligers met talenkennis, en dan met name Engels.
5- Vaker Combi functie: beveiliger en receptionist
Naast de opkomst technologie is ook hospitality een trend in de beveiliging. Dit lijkt een ogenschijnlijke tegenstrijdigheid, maar is aanvullend op elkaar. Op veel plekken blijft manbewaking essentieel vanwege het persoonlijke contact met klanten, burgers of medewerkers.
Steeds vaker valt de functie van beveiliger samen met die van receptionist, in een rol die lijkt op die van een gastheer of -vrouw: de zogeheten security host.
Voor werkzoekende receptionisten zou dit een logische overstap kunnen zijn naar de beveiliging.
Voor security hosts is klantgerichtheid en proactief beveiligen van groot belang

Van passief naar proactief beveiligen
Predictive profiling:
Door technische ontwikkeling en is het steeds meer mogelijk om sommige risico’s te kunnen inschatten. Het is bijvoorbeeld mogelijk om beveiligingsmedewerkers te trainen op het herkennen van gevaren zowel in menselijke gedragingen als omstandigheden.
Om dit te doen zijn mensenkennis, goed kunnen luisteren en sociale vaardigheden nodig. Als voorbeeld schetst een bedrijf de volgende fictieve situatie: โStel iemand loopt een kantoorpand binnen met een bontjas- en โmuts, terwijl het buiten 30 graden is. Wat doe je? Laat je iemand gaan of probeer je op een vriendelijke manier met iemand het gesprek aan te gaan om er achter te komen waarom iemand deze kleding draagt?โ


6- Strengere wettelijke eisen en regulering
zorgt voor meer groei van de markt vraag krapte op de arbeidsmarkt
(Met name rondom Utrecht, Amsterdam, Eindhoven en in Zeeland)
Zorgt voor vraag naar beveiligers met veel kennis van wetgeving en veranderende regels
Kortom: Kosten moeten laag blijven, meer inzet van beveiligers, en beveiligers moeten meer opgeleid worden
Er wordt dus steeds meer van de beveiliger gevraagd. Wij willen graag meehelpen en de juiste cursussen voor de beveiligers en bedrijven aanbieden.
De trends in de beveiligingsbranche zorgen er voor dat de beveiliger die niet voldoende is (bij)geschoold het steeds moeilijker gaat krijgen
Urgent probleem voor de beveiliger:
Als beveiliger moet je soms snel ergens kunnen invallen om een dienst te kunnen invullen. Maar dan ontdek je dat de klant een geldig BHV certificaat eist. Hoe je dat vandaag nog oplost vindt je hier.
Bekijk de huidige trainingen die wij voor Beveiligingsbedrijven hebben ontwikkeld.

BHV
Online BHV cursus. Gebaseerd op richtlijnen van Het NIBHV, Oranje Kruis en Nederlandse Reanimatieraad. incl. certificaat.
Beoordelingen
Zie wat ander beveiligers van onze cursussen vonden!
70% van onze cursisten zijn beveiligers of medewerkers in de Hospitality branch zie wat zij zij zeggen over andere cursussen