Huidige status
Niet ingeschreven
Prijs
Gesloten (handmatig toevoegen gebruikers, WooCommerce)

Marcel Felix van WebClass4U over de cursus BHV

Inhoud BHV opleiding

Iedere werkgever in Nederland is wettelijk verplicht om  een bedrijfshulpverlening in te stellen. Daarvoor dient hij dus één of meer medewerkers via een cursus BHV op te leiden of te laten opleiden. Natuurlijk hopen we allemaal dat je de vaardigheden en kennis als BHV’er nooit zult hoeven gebruiken. Daarom zul je waarschijnlijk ook niet veel ervaring opdoen. En dat is tegelijk de reden waarom de BHV training jaarlijks herhaald moet worden.

Wat voor opleiding je als BHV’er moet hebben gedaan wordt bepaald door je werkgever. Hij, en niet de overheid of nog een andere instantie is verantwoordelijk voor de getraindheid van het BHV team.

Risico’s

De risico’s binnen de organisatie zijn hierin bepalend. Deze zijn vastgelegd in de RI&E die je werkgever heeft gemaakt. In de RIE staan de risico’s die niet door preventie kunnen worden voorkomen. Om de schade van deze risico’s zo klein mogelijk te maken is er de BedrijfsHulpVerlening (BHV).

Online of blended opleiding voor BHV

Als de risico’s niet groot zijn en er niet met gevaarlijke stoffen of machines wordt gewerkt kan enkel een online opleiding voldoende zijn. Zijn er meer risico’s dan is het goed om ook praktijkoefeningen te doen die zijn afgestemd op de risico’s in jou werkomgeving.

Als je twijfelt of een online BHV opleiding voldoende is kun je een BHV assessment test doen om te zien hoe het zit bij jouw organisatie.

Inhoud Inhoud BHV cursus

EHBO Medisch

Reanimatie en AED bedienen. Rautek, Heimlich, stabiele zijligging en verbinden.

Dit medische deel van de BHV cursus is opgesteld door een docent die is erkend door de Nederlandse Reanimatie Raad voor BLS, AED en PBLS/AED opleidingen.
Deze module is aangepast aan de nieuwste richtlijnen van de Nederlandse Reanimatie Raad en het Oranje Kruis.

Brand en ontruiming Brandbestrijding en ontruiming

uitleg blusmiddelen, brand blussen, communicatie en ontruiming.

Dit deel van de BHV opleiding is opgesteld op basis van richtlijnen van onder andere NIBHV, en NIKTA. De auteur is e-learning specialist. Daarnaast is hij installatie deskundige voor brandmeldinstallaties en is examinator via het NIBHV en heeft een uitgebreide kennis van de regelgeving rond BHV en brandveiligheid.

Nederlandse Reanimatie Raad
This image has an empty alt attribute; its file name is HetOranjeKruis-logo.jpg

tijd Tijd

Het bestuderen van de module, bekijken van de video’s en het beantwoorden van de vragen zal ongeveer vier uur in beslag nemen. Doe de cursus in alle rust en in het tempo dat jou past. Het is altijd mogelijk om te stoppen en later weer verder te gaan. Het systeem houdt bij waar je bent gebleven.

bewijs van deelname Certificaat

Aan het einde van de cursus ontvang je een officieel en beveiligd certificaat.

Het certificaat is uniek en 100% beveiligd tegen misbruik .

Al meer dan 600 cursisten hebben dit certificaat gehaald, dus schrijf je in een haal ook je certificaat.

Voorbeeld certificaat
Voorbeeld BHV certificaat

Cursus Inhoud

Uitklappen
hoofdstuk inhoud
0% voltooid 0/1 stappen