Time management

Time management is één van de meest gewilde gebieden waarop mensen zich willen verbeteren. Zowel in het persoonlijk als zakelijke leven.

Logisch toch? Wie wil nu niet meer tijd hebben voor zichzelf en je directe gezin of familie?

En last but not least tijd is geld!

Wat is Time Mangement

TimeManagement

Tijdmanagement is het proces van het plannen en organiseren van de hoeveelheid tijd die aan activiteiten wordt besteed om de productiviteit en efficiëntie te verhogen. De algemene principes van time management zijn de volgende:

  1. Stel duidelijke doelen: Het hebben van duidelijke doelen helpt u om uw taken te prioriteren en je te concentreren op wat het belangrijkst is.
  2. Maak een planning: een schema helpt u uw tijd effectief in te delen en zorgt ervoor dat u belangrijke taken niet vergeet.
  3. Gebruik een planner: met een planner kunt u uw voortgang bijhouden en indien nodig uw planning aanpassen.
  4. Taken prioriteren: Niet alle taken zijn gelijk en het is belangrijk om uw taken te prioriteren, zodat u zich eerst kunt concentreren op wat het belangrijkst is.
  5. Vermijd afleiding: het is gemakkelijk om op een zijspoor te raken door zaken als e-mails, telefoontjes of meldingen op sociale media, maar het is belangrijk om deze afleidingen te minimaliseren, zodat u zich kunt concentreren op uw taken.
  6. Neem pauzes: Het is belangrijk om pauzes te nemen om uit te rusten en op te laden, maar het is ook belangrijk om je bewust te zijn van hoeveel tijd je besteedt aan pauzes en ze je workflow niet te laten onderbreken.
  7. Zoek hulp wanneer dat nodig is: wees niet bang om hulp te vragen of taken te delegeren als je overweldigd bent. Het is beter om hulp te vragen dan om alles zelf te proberen en een burn-out te riskeren.

Door deze principes te volgen, kunt u uw tijd effectief beheren en uw productiviteit verhogen.

Maar hoe doe je dat? En hoe realiseert u dat u het ook na enige tijd blijft doen? Zodat het voordeel niet weer verdwijnt?

Dat kunt u leren in onze cursus Time Management

Investering

Er zijn veel consultants trainers en specialisten die je er mee kunnen helpen. Maar is het de tijdsinvestering waard? want tenslotte is ook je tijd om “time management” te leren kostbare, “verloren” tijd.

Stel je bent 40 jaar oud en verwacht 80 jaar te worden. Als je met een beter gebruik van je tijd 4 uur per week kunt besparen is dat toch (80-40)*52*40= 8320 uur bespaard. Met een uurloon van € 20,- is dat totaal € 166.400,-

In onze cursus Time management gaan we je helpen om veel meer dan 4 uur per week te besparen met een tijdsinvestering van minder dan 40 uur en voor minder dan 1/ 1000 ste van de bovengenoemde geld besparing.

Eigenlijk is time management een heel vreemd begrip, want we kunnen heel veel dingen “managen” maar tijd is één van de weinige dingen die we niet kunnen beheren.

Maar wat we wel kunnen is bepalen wat we doen in een bepaalde tijd. Dus wat we kunnen produceren.

Status

Iedereen wil of moet iets produceren om te leven / geld of status (aanzien) te verdienen.

Als je je productiviteit vergroot, houd je meer tijd over om te besteden aan dingen waar je zelf voor kiest.

Waarom zou je een cursus volgen? je kunt toch ook zelf wel zien wanneer je tijd aan het verspillen bent? Je weet zelf toch ook wel wanneer je niet productief bent?

Ja is in veel gevallen ook waar.

Maar…. we kunnen je helpen om tijd te besparen op vlakken die je wellicht nooit had gedacht.

Principes

Toch zijn het geen truucs.

Onze time management cursus is gebaseerd op een aantal vast omlijnde goed te begrijpen principes.

Voor Wie?

Voor iedereen toepasbaar, in alle werksituaties van studie tot gepensioneerd.

Sommigen zouden zeggen: Maar ik ben al heel effectief. Kan ik nog meer tijd besparen?

Er is een kleine groep mensen die heel georganiseerd en super gefocussed zijn. Deze mensen zullen nog steeds kunnen leren van de cursus time management maar de eerlijkheid gebied te zeggen dat zij minder verbetering zullen ondervinden dan mensen die niet zo georganiseerd zijn.

Als je nu twijfelt waar je valt in de schaal van georganiseerd, gefocussed of ongeorganiseerd chaotisch, doe dan de test Time management Assessment en vindt het uit!

Geef een antwoord