online cursus Preventiemedewerker

Preventiemedewerker

Huidige status
Niet ingeschreven
Prijs
Gesloten (handmatig toevoegen gebruikers, WooCommerce)

Welkom bij de cursus preventiemedewerker.

Marcel Felix van WebClass4u over de cursus Preventiemedewerker

Iedere organisatie dient minimaal één preventiemedewerker in dienst te hebben. Bij minder dan 25 medewerkers mag de werkgever zelf deze rol vervullen. Het aantal preventiemedewerkers per bedrijf verschillend. Het is afhankelijk van de aard, omvang en risico’s van de bedrijfsvoering. De preventiemedewerker is belast met alle zaken die betrekking hebben op veiligheid, gezondheid en welzijn binnen het bedrijf. Hij of zij moet daarom op de hoogte te zijn van de regelgeving en die te kunnen vertalen naar de eigen situatie.

Het gaat vaak om het welzijn van medewerkers, klanten en gasten. Daarom zijn veiligheid en zorg belangrijke onderdelen in de bedrijfsvoering.

De taken van de preventiemedewerker zijn steeds belangrijker geworden. Werkgevers zijn verplicht de preventietaken over te dragen aan één of meerdere preventiemedewerkers binnen hun bedrijf. Deze eigen werknemers kunnen de werkgever daardoor bijstaan in de dagelijkse zorg voor veilige en gezonde arbeidsomstandigheden. Zij zijn een belangrijk aanspreekpunt voor collega’s met vragen over veiligheid en gezondheid. Tevens steunen zij collega’s bij het veilig werken.

regelgeving cursus preventiemedewerker

LeerdoelAlgemene doelsteling

Na het afronden van deze cursus heeft de preventiemedewerker kennis van de relevante wet- en regelgeving en kan deze toepassen. Met als resultaat dat de cursusmodule de juiste handvatten biedt om op te treden als gesprekspartner voor de Arbo-deskundige, bedrijfsarts en directie in de eigen organisatie.

Leerdoelen

leerdoelen cursus preventiemedewerker

Een preventiemedewerker dient daarom na afloop van deze cursus in staat te zijn tot o.a.:

  • het geven van éénvoudige oplossingen en adviezen over preventie.
  • uitvoeren van een Risico-Inventarisatie & -Evaluatie (RI&E).
  • het registreren en onderzoeken van ongevallen.
  • het geven van voorlichting over veilig en gezond werken.
  • aanspreekpunt voor overheidsdiensten zoals Arbeidsinspectie en Arbo-dienst.

Inhoud Inhoud cursus preventiemedewerker

Toetsen

In de cursus zijn een drietal toetsen opgenomen. De eerste twee zijn oefentoetsen en tellen niet mee voor het eindresultaat. De laatste toets telt wel mee. Daarmee wordt bepaald of je bent geslaagd voor de cursus.

Opdracht

De eindopdracht is een praktijk opdracht die enige eigen werkzaamheid vraagt. De opdracht kan via deze site worden aangeleverd en zal door een deskundige worden beoordeeld.

Materialen

Aan het eind van de cursus is er de mogelijkheid om materialen te downloaden. Deze zullen voor het uitoefenen van de functie nuttig zijn.

tijd Tijd

Het bestuderen van de tekst, bekijken van de video’s en het beantwoorden van de vragen zal ongeveer 9 uur in beslag nemen. Tevens zijn er opdrachten die op een werklocatie gedaan moeten worden. Deze zullen afhankelijk van de situatie gemiddeld in een uur of twee te doen zijn.

Doe de cursus in alle rust en in het tempo dat jou past. Het is altijd mogelijk om te stoppen en later weer verder te gaan. Het systeem houdt bij waar je bent gebleven.

bewijs van deelname Certificaat

Aan het einde van de cursus ontvang je een persoonlijk certificaat.

Dit certificaat is uniek en 100% beveiligd tegen misbruik

Al 87 cursisten hebben dit certificaat gehaald . Dus schrijf je in een haal ook je certificaat.

Voorbeeld certificaat
Voorbeeld certificaat

Cursus Inhoud

Uitklappen
hoofdstuk inhoud
0% voltooid 0/1 stappen