Help e-learning modules

Help

Ook al is het gebruik van de portal heel éénvoudig, het kan toch tijd besparen om even door het begin van dit help menu te lopen om te zien hoe het systeem werkt.

Het eerste deel gaat over het meest essentiële gebruik. Daaronder staan meer specifieke onderdelen van de portal die rechts hiernaast staan opgesomd.

Modules hoodstukken en paragrafen:

De WebClass4U e-learning portal heeft diverse opleidingstrajecten beschikbaar. Een opleidingstraject kan bestaan uit meerdere modules. Een module bestaat uit hoofdstukken en een hoofdstuk kan weer bestaan uit meerdere paragrafen.

Hoe werkt het?

De e-learning module bestaat uit meerdere hoofdstukken. Ieder hoofdstuk kan uit 1 of meerdere paragrafen bestaan.
De hoofdstukken en paragrafen moeten in opeenvolgende volgorde worden doorlopen.

Hoofdstukken en paragrafen onvoltooid
Voorbeeld van hoofdstukken en paragrafen. Klik op het pijltje om uit te klappen.
Hoofdstukken en paragrafen deels voltooid
Voorbeeld van hoofdstukken en paragrafen. Klik op het pijltje om uit te klappen. Het groen aangevinkte is afgerond.

Click op “afgerond”

Je begint met het eerste hoofdstuk. Onder aan de pagina zie je staan “afgerond”

Je moet op afgerond klikken om verder te gaan. Daarmee geef je het systeem aan dat je het hebt gelezen / bestudeerd. Op dat moment ga je naar de volgende pagina.

Afgerond-knop

Nu zie je ook rechtsboven dat je een deel hebt afgerond. Je kunt elk moment stoppen, en later verder gaan.

Het systeem weet dan wat je hebt afgerond.

1-van-3-stappen-voltooid

Later weer verder gaan

Als je later weer verder wilt gaan zie je waar je bent gebleven door de module te openen en naar de module voortgang rechts op de pagina te kijken.

module voortgang
De module voortgang rechts op de pagina in de module met kleurcodes. Donkerblauw zijn de hoofdstukken. Grijs zijn de paragrafen. Lichtblauw is de geselecteerde, open paragraaf, van hoofdstuk ontruimen. Om naar de volgende onvoltooide paragraaf te gaan, klik op het oranje rondje "veiligheidsvoorzieningen"

Medecursisten

We hebben enkele nieuwe functies toegevoegd

Rechts op deze pagina (De hoofdpagina van iedere cursusmodule) zie je je medecursisten. Dat zijn alle mensen die toegang hebben tot dezelfde cursus module.

Wie-is-online
Alle personen die online zijn op de e-learning portal dat moment

Communiceren

Als je op de persoon clickt ga je naar zijn of haar pagina. Dan heb je de optie om iets te schrijven op zijn of haar tijdlijn. Dit is publiek en dus voor iedereen te zien. Je kunt ook kiezen om een privé bericht te sturen door op de oranje knop boven aan de pagina te clicken. Deze kan dan alleen die de ontvanger worden gelezen. Op die manier kun je je medecursisten om hulp vragen of hen helpen. We willen je wel vragen om op een constructieve manier met elkaar om te gaan op deze portal zoals we hebben omschreven in onze nettiquette regels.

Publiek-schrijven-op-tijdlijn
Een publiek zichtbaar bericht scrhijven op de tijdlijn van een andere persoon
Prive-bericht
Via de e-learning portal éénvoudig een privé bericht sturen.

Mijn profiel, e-mail, en wachtwoord:

Als je klikt op “mijn modules” kun je daarna doorklikken op mijn profiel, Daar kun je je profielinstellingen en bijvoorbeeld profielfoto wijzigen. (Wijzig, of maak je profiel foto via “Profielfoto bewerken”, (niet bij “foto’s”))

Als je op Instellingen klikt kun je je email- instellingen wijzigen: Je kunt aangeven wanneer je een e-mail wilt ontvangen bij wijzigingen op de site. Je kunt er ook je wachtwoord wijzigen.

Als je klikt op foto’s kun je je foto’s en albums uploaden en beheren. Het gaat hierbij om foto’s die je wilt uploaden buiten je profielfoto. Dat kunnen dus allerlei foto’s zijn. Een foto is te deleten door het bestand te openen en vervolgens op het afvalbak symbool te ckikken.

Toetsen:

In een hoofdstuk kunnen één of meerdere toetsen opgenomen zijn. Een toets bestaat uit één of meerdere vragen (enkele keus, meerdere keuzes, invulvragen, sorteervragen, combinatie sorteervragen, assessment vragen en open vragen.)

Vooraf is bepaald of een toets één of meerdere malen gedaan mag worden. Bij sommige toetsen is er een tijdslimiet. Als een toets is afgerond worden de antwoorden gecheckt en de punten geteld. Er is dan direct een uitslag te zien. Geslaagd of niet. Als je niet geslaagd bent voor de toets betekent dat meestal dat je niet verder kunt gaan met de module.

Doe de demo toets! Hierin worden alle vraagsoorten getond

Opdrachten:

In sommige hoofdstukken of paragrafen van een module kan een opdracht staan. Een opdracht dien je uit te voeren om verder te kunnen gaan met de module. Een opdracht bestaat altijd uit het uploaden van een bestand / file dat omschreven staat in de opdracht.

De opdracht dient goedgekeurd te worden door het systeem / de docent alvorens je verder kunt gaan met de module.

Berichten:

Op sommige plekken (meestal aan het eind van een module, maar ook elders op de site) kun je berichten plaatsen. Berichten kunnen door andere cursisten worden gelezen. Voor hetplaatsen van een bericht willen we wel graag dat je je houdt aan ons “Nettiquette” beleid.

Groepen:

Op de site zijn groepen aangemaakt. Een groep kan een bedrijf, organisatie of elke samenwerkingsvorm van een aantal cursisten zijn. Een groep kan openbaar zijn of gesloten.

Je kunt je aanmelden bij een groep. De groepsleider kan je aanmelding goedkeuren en je toelaten tot de groep.

Het kan zijn dat een module is gekoppeld aan een groep. in dat geval zal er onder aan elke pagina van de module een knop “Module Discussie” verschijnen.
Als je daarop klikt zul je commentaar kunnen geven over de module en commentaar en activiteiten van anderen met betrekking tot deze module kunnen lezen.

knop module discussie

Forums:

Sommige groepen hebben een forum. Het forum kan worden gebruikt om het lesmateriaal, de opdrachten en toetsen te bespreken met andere cursisten. Een Forum heeft meestal een forumleider en een moderator. Berichten in een forum kunnen alleen worden gelezen door groepsleden. Bij het plaatsen van berichten willen we je vragen om rekening te houden met ons “Nettiquette” beleid.

Certificaten:

Nadat je bent geslaagd voor een module (of combinatie van modules) kan er een certificaat beschikbaar zijn. Dit staat bij de module omschrijving aangegeven. Het certificaat is dan direct digitaal als PDF beschikbaar en te downloaden. Ook later is je certificaat nog opnieuw te downloaden. Via de pagina “Mijn Modules” vindt je onderaan de resultaten van de toetsen en daaronder staan de door jouw behaalde certificaten. Op sommige certificaten wordt je eigen foto weergegeven. Deze zal natuurlijk alleen worden getoond als je een foto hebt geupload. Dit kan via “mijn profiel” profielfoto wijzigen

Mijn modules:

Als je op mijn modules clickt krijg je de modules te zien waar jij recht op hebt. Dus de aangekochte modules.